Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Maniodepresivní porucha

Dobrý den, švagrová zřejmě trpí maniodepresivní poruchou. Náš skoro 6ti letý syn je značně impulsivní, jakmile se mu něco nepovolí je hnes vzteklý až agresivní. Jeho stavy se stupňují. Před nedávnem trpěl i úzkostí z odloučení, bál se o mne ( matku ), že se mi něco stane. Je možné, že by i u takto malého dítěte tato porucha nastala? Je tato nemoc děičná? I tatínek švagrové bral antidepresiva a jako alkoholik skončil na psychiatrii. Poradíte mi jestli mám syna nechat raději vyšetřit psychiatrem? Děkuji.

Odpovědi na otázku

Genetika se u psychiatrických onemocnění uplatňuje spíše ve smyslu dědění predispozic ("zranitelnost psychiky"). Jestli se určité onemocnění rozvine nebo ne, to záleží na mnoha faktorech - situace v rodině, ve škole, stresující události...dětský psychiatr vám může pomoci lépe analyzovat chování vašeho syna - protože ačkoli maniodepresivní porucha se může vyskytnout i v dětství, je třeba vzít v úvahu i jiné poruchy.